Turku-rahasto

Turku-rahasto on perustettu mm. tukemaan erityisesti vähävaraisia turkulaisia ja sen ympäristössä asuvia nuoria jääkiekkoilijoita, joilla jostain syystä on taloudellisia vaikeuksia suoriutua yhä kalliimmaksi tulevista jääkiekon harrastamisesta aiheutuvista kustannuksista.  Yhdenkään jääkiekkoilevan nuoren ei pitäisi luopua rakkaasta harrastuksestaan sen vuoksi, että taloudelliset olot jostain syystä tämän estävät.

Turku-rahaston on perustanut Suomen Hockey Hall of Famen jääkiekkoleijona nro. 79 Juhani ”Tami” Tamminen, joka ei enempiä esittelyjä tarvitse.  Tami on  Suomen Maajoukkueen monivuotinen kapteeni, kansainvälisen tason huippupelaaja, todellinen ammattilainen, joka on vielä luonut samanlaisen uran valmentajana, seurajohtajana ja liikkeenjohdon konsulttina omassa yhtiössään Eurotam Oy:ssä.  Näin Tami omalta osaltaan entisenä pelaajana monien muiden uransa jo lopettaneiden pelaajien tavoin haluaa huolehtia siitä, että jääkiekko pysyy Suomen suosituimpana urheilumuotona jatkossakin.

Rahasto toimii ns. omakatteisena rahastona Alumnisäätiössä ja se tulee vuosittain jakamaan avustuksia turkulaisille ja sen lähiympäristössä asuville nuorille jääkiekkoilijoille hakemusten perusteella.  Avustusten hakemisesta ilmoitetaan erikseen rahaston hallituksen ja säätiön toimesta mm. seurojen kautta.aurinkokuningas

Rahaston peruspääoma tulee Tamin uuden kirjan ”50 vuotta jääkiekon ammattilaisena” kirjan myyntituloista sekä marraskuussa 2016 pidettävästä seminaarista. Rahaston varoja tullaan kartuttamaan vuosittain erilaisilla tapahtumilla ja muilla tavoilla.

Rahaston hallituksen muodostavat Juhani Tamminen puheenjohtajana ja muina jäseninä Kai Nurminen, Veli-Pekka Ketola ja Juha Rantasila.

Lisätietoja rahaston ja säätiön toiminnasta saa Juhani Tammiselta, tai muilta hallituksen jäseniltä.