Tulevaisuusrahasto, Pori

Porilaissyntyinen huippukiekkoilija Jesse Joensuu teki aloitteen ja lahjoitti yhdessä porilaisten kiekkoihmisten kanssa alkupääoman, josta muodostettiin Tulevaisuusrahasto, Satakunta yhdeksi Alumnin Tukisäätiön erikoisrahastoista.
Tulevaisuusrahaston tarkoituksena on tarvittaessa auttaa taloudellisesti perheitä lasten urheiluharrastuksen kustannuksissa. Rahaston reilut 20 perustajajäsentä ovat nykyisiä tai jo lopettaneita kiekkoilijoita tai muuten vahvoja porilaisia kiekkoihmisiä. Keski-ikä on noin 30 vuotta, ja suuri osa on sitoutunut lahjoittamaan kymmeneksi vuodeksi eteenpäin.
Kertyneet varat osoitetaan lyhentämättä suoraan kohteeseen. Lahjoittaja siis tietää, mihin hänen antamansa eurot käytetään, koska kuluja ei niistä mene. Nuorten kiekkoilijoiden lisäksi rahasto voi myöhemmin olla edistämässä kehitysvammaisten urheilua ja olla mukana muissa hankkeissa tukemassa paikallisia nuoria urheilun avulla.
Elina Kuusisto ja Ässien juniorituki ovat auttaneet organisoitumisessa ja tulevat vastakin toimimaan Tulevaisuusrahaston yhteistyökumppanina. Kaikki perustajajäsenet voivat vaikuttaa varojen käyttöön, mutta viimeinen päätäntJoensuuävalta on rahaston alkuunpanijalla Jesse Joensuulla.

Rahastosta saa lisätietoja: e.kuusisto@aurubis.com

assat junnu