Karhu-Kissat – elämänpituinen tarina

Elämme aikaa, jolloin ihmisen on hyvä kuulua ryhmään, joukkoon jossa olo on turvallista. Karhu-Kissojen perustamisvuonna 1938 käsitys turvallisuudesta poikkesi tästä ajasta melkoisesti.

Voimakas välittämisen tunne on kivijalka, joka muurattiin sodan kynnyksellä, näkyy edelleen Karhu-Kissojen arjessa ja arvoissa; tiivis yhteisö, joka haluaa haastaa positiivisesti itsensä ja ympäristönsä.

Tuskin tiesi rakennusmestari Otto Wuorio Karhu-Kissoja perustaessaan, että seurasta kasvaisi yksi suomalaisen urheilun pitkäaikaisimpia yhteisöjä. Vuosien saatossa seuran läpi on kulkenut kymmeniä tuhansia nuoria kohti elämää: osa loistaviksi urheilijoiksi suomalaiseen ja kansainväliseen kiekkoyhteisöön, loput hyviksi kansalaisiksi.

Myös tänään Karhu-Kissoissa arvostetaan yhteisön jäsenten kunnioittamista. Myös tänään meillä luodaan ystävyyssuhteita, jotka kestävät. Myös tänään haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä kaikessa tekemisessämme.

Jääkiekon avulla varmistamme, että seurassamme kiekkoilevat lapset ja nuoret saavat hyviä eväitä tulevaisuuteen ja moderniin työelämään. Jääkiekossa tunteet on osattava jakaa yhteisössä, on osattava olla sosiaalinen ja kommunikatiivinen, jotta voi vastaanottaa ja jakaa tietoa. Toivon mukaan suurimmalle osalle liikunta jää elinikäiseksi kaveriksi.

Kymmenen vuotta harrastanut kaveri verkostoituu noin 400 samanikäisen pelikaverin kanssa. Se on voimaa tänään – huomenna sen arvo mitataan rahassa.

Karhu-Kissoissa suurin pääomamme on se, että tiedostamme joka ilta, että olemme tukemassa nuorta aikuisuuden tielle; hyväksi yhteiskuntakelpoiseksi ihmiseksi, vuorovaikutustaitoiseksi, toiset ihmiset huomioivaksi moderniksi joukkuepelaajaksi.

 

Tärkeä rooli kasvun tukemisessa

Meidän tehtävämme on tärkeistä tärkein. Haluamme tuntea vastuumme ja olla siitä ylpeitä. Tavoitteemme on tehdä aitoa hyvää juniorijääkiekkoa, joka ehkäisee parhaalla mahdollisella tavalla syrjäytymistä.

Onnistuessamme tässä me seuraihmiset ja valmentajat olemme ennen kaikkea lapsen palvelijoita.

Urheilun uusi mantra on Urheilija keskiössä. Mielestäni sen on aina täytynyt olla niin. Joukossakin jokainen on yksilö, jossa erilaiset persoonat rakentavat kiinteän kokonaisuuden.

Siskot ja veljet – sydämestäni toivon tämän matkan jatkuvan huomenna ja sadan vuoden päästä. Kiitän kaikkia, jotka olette luomassa lapsillenne ja nuorille rohkeaa tulevaisuutta. Kiitän kaikkia, jotka olette mukana tuottamassa jotain sellaista, mitä ei saa kaupasta ostaa. Se tehdään yhdessä!

Tervetuloa kanssamme jatkamaan ja jakamaan hyvää suomalaista tarinaa!

Rahastosta voi hakea avustusta erillisellä hakemuksella alustavasti 2017 keväällä. Karhu-Kissat haluaa olla mukana kehittämässä suomalaista jääkiekkoa sen eri osa-alueilla; me koemme tämän Säätiön tärkeäksi osaksi jääkiekon kehitystyötä. Jos haluat olla mukana tekemässä suomalaista urheilua ja haluat lahjoittaa rahaa Karhu-Kissat–säätiöön, ole yhteydessä jari.kostiainen@karhu-kissat.fi tai +358 50 441 8915.

Jari Kuva_2016Jari Kostiainen, puheenjohtaja

Karhu-Kissat ry.