Kiekkolegenda Juhani Jylhä siunattiin haudan lepoon – vanhat ketjukaverit laskivat kukkalaitteen arkulle

Vanhat pelikaverit Juha Rantasilan, Teppo Rastion, Heikki Riihirannan, Veli-Pekka Ketolan ja Jorma Vehmasen johdolla saattoivat lauantaina Raumalla takavuosien juonikasta hyökkääjää Juhani ”Jussi” Jylhää tämän viimeiselle matkalle. Jylhä menehtyi 18. tammikuuta 71-vuotiaana.

Jussi oli sen verran nuorempi, että emme ehtineet pelata kovinkaan pitkään yhdessä. Hän oli juonikas kaveri ja siinä mielessä tyypillinen hyökkääjä, että nautti paljon enemmän maalien tekemisestä kuin puolustamisesta. Se sama tauti oli muun muassa Keinosen Möllillä, Teppo Rastio muisteli.

Siinä mielessä meidän tiemme oli samanlainen, että lähdimme molemmat Raumalta muutamaksi vuodeksi pois opiskelujen takia. Minä voitin niiden vuosien aikana kaksi Suomen mestaruutta Tampereella ja Jussi puolestaan kaksi Helsingissä, vertasi Rastio.

Juhani Jylhä pelasi SM-sarjassa ja lopussa SM-liigassa yhteensä 236 ottelua, joissa syntyi 203 (124+79) tehopistettä. Hän voitti Suomen mestaruuden Helsingin IFK:n pelipaidassa 1969 ja 1970. Kasvattajaseuralleen Lukolle Jylhä oli voittamassa SM-hopeaa 1966 ja -pronssia 1965.

Maajoukkueessa Jylhä pelasi kaikkiaan 34 ottelua tehopistein 10+5. MM-kisoissa hän edusti Suomea 1966 ja 1969.

ILTALEHTI 4.2.2018 / teksti ja kuva: Asko Tanhuanpää

juhanijylha_etu_lk_03022018_jk