Gottippäi-rahasto / Rauma 30.6.2017

On hienoa, että Rauman Lukon kasvatit perustivat Gottippäi-rahaston Alumnin tukisäätiön rahastoksi. Oma kiekkourani alkoi Rauman Lukossa vuonna 1960 13-vuotiaana. Lukon edustusjoukkueeseen liityin 17-vuotiaana vuonna 1965 talvella ja toimme silloin Raumalle SM-pronssin. Vuonna 1966 voitimme Lukolle SM-hopeaa. Opiskelujeni vuoksi siirryin pelaamaan HIFK:hon, mutta palattuani Raumalle jatkoin vielä muutaman vuoden Lukossa. Lukko oli aikanaan minun kasvattajaseurani ja arvostan sitä työtä, jota Lukossa tehdään nuorien kiekkojuniorien eteen. Muistan myös niitä hienoja kokemuksia, joita nuorena sain pelireissujen muodossa, mihin ei muuten olisi ollut mahdollisuuksia.

Täyttäessäni pyöreitä vuosia Juha Rantasila, vanha armeija-, seura- ja maajoukkuekaverini ehdotti, josko voisin harkita mahdollisten muistamisten ohjaamista Alumnin tukisäätiön kautta kiekkojunnujen tukemiseen. Jääkiekon harrastamisessa kustannukset ovat nousseet monelle jo kynnyskysymykseksi ja itsekin yksinhuoltajan lapsena kasvaneena tiedän, miten tiukoilla lapsiperheissä joudutaan harrastuksiakin pohtimaan. Siksi päätin, että ohjaan syntymäpäivieni johdosta kertyneet muistamiset jaettavaksi Alumnin Tukisäätiön Gottippäi-rahaston kautta ensisijaisesti yksinhuoltajien jääkiekkoa pelaavien lapsien tukemiseen. Toivon, että täten voin edesauttaa juuri niiden raumalaisen kiekkojunnujen, tyttöjen ja poikien, kiekkoharrastusta, joilla ei muuten olisi mahdollisuuksia.

Samalla kiitän kaikkia niitä, jotka ovat tehneet mahdolliseksi tämän lahjoituksen muistamalla minua Alumnin Tukisäätiön kautta.

Esa Isaksson