Rauman rahaston lehdistötilaisuus järjestetään perjantaina 30. kesäkuuta. Ohessa vielä kertauksen vuoksi taustatietoja.

Gottippäi-rahasto

Antti Raannan ja Janne Niskalan perustama Gottippäi-rahasto mahdollistaa vähävaraisten junioreiden jääkiekkoharrastusten jatkumista Rauman seudulla. Herrat perustivat alumni-rahaston poikkeuksellisesti jo aktiiviuransa aikana, koska kokivat taloudellisen avun junioreille hyvin tärkeänä.

”Olemme saaneet itse harrastaa ja pelata jääkiekkoa Lukon junioreissa erittäin hyvissä olosuhteissa. Viime vuosina jääkiekkoharrastuksen hinta on noussut paljon, eikä erityisesti monilapsisten perheiden rahat aina riitä kattamaan tätä. Haluamme tuoda oman kortemme kekoon, jotta innokkaat raumalaiset kiekkolahjakkuudet saisivat helpotusta harrastuksen jatkumiseen.”
Tukirahoitusta tullaan kattamaan paitsi perustajien omasta panostuksesta niin myös erilaisten tapahtumien ja tempausten avulla varoja keräämällä. Lisätietoja ajankohtaisista tapahtumista saat rahaston Facebook-sivulta.

Rahaston tukihakemuksen voi tehdä täyttämällä Alumni Tukisäätiön verkkosivuilta löytyvän hakulomakkeen ja lähettämällä sen osoitteeseen gottippai@gmail.com. Tukea voi hakea kaikki Lukon sekä sen sateenvarjoseurojen junioripelaajat.

Rahaston hallitus arvioi yksitellen jokaisen tukihakemuksen ja tekee päätökset taloudellisen tuen antamisesta. Hallituksen jäseninä toimivat perustajat Janne Niskala puheenjohtajana sekä Antti Raanta varapuheenjohtajana, joiden lisäksi mukana ovat raumalaislähtöiset kiekkovaikuttajat Jukka Vienonen ja Iiro Junnila.

Antti ”Ana” Raanta (s. 12. toukokuuta 1989 Rauma)
Antti Raanta on NHL-maalivahti ja paljasjalkainen raumalainen. Rauman Lukon kasvatilla riittää takataskussa tunnustuksia NHL:n kuukauden tulokkaan palkinnosta aina liigan parhaalle maalivahdille annettavaan Urpo Ylönen -palkintoon. Ässien paidassa voitetun suomenmestaruuden lisäksi sormeen on tarttunut myös himoittu NHL:n Stanley Cup -sormus kesällä 2015 Chicago Blackhawksin riveistä.

Ana on luonteeltaan varsinainen positiivisuuden perikuva. Mies on aina ystävällinen ympärillään oleville ihmisille, josta osaltaan antaa vahvistusta tämän Gottippäi-rahaston perustaminen. Hänen perheeseensä kuuluu Anna-vaimon ja alkuvuodesta 2017 syntyneen Evelyn-tyttären lisäksi Maisa-koira.
Viimeiset kaudet perhe on viettänyt Chicagossa ja New Yorkissa, mutta kesät tulee vietettyä rakkaan ganalikaupungin leppoisammassa sykkeessä. Alumnitoiminnalla Ana haluaa olla vahvasti mukana kotikaupunkinsa vahvan kasvattajaseuran Lukon tukemisessa.

Janne ”Nikke” Niskala (s. 22. syyskuuta 1981 Västerås, Ruotsi)
Janne Niskala on kasvattajaseuransa Rauman Lukon kapteeni, olympiamitalisti ja maailmanmestari. Hän on menestyksekkäällä urallaan pelannut monessa eri sarjassa. Kotimaan Liigan lisäksi Nikke on pelannut Englannissa, Sveitsissä, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä.

Nashville Predatorsin varaus vuodelta 2004 pääsi pelaamaan muutaman ottelun myös NHL:ssä kaudella 2008-2009, josta takan reunuksella komeilee NHL-maalin johdosta muistokiekko. Hirmuisesta lämäristään, ”rannikkotykistä”, tunnettu Nikke on edustanut Suomea viisissä MM-kisoissa, joista kirkkaimpana mielessä on vuonna 2011 voitettu maailmanmestaruus. Myös Vancouverin olympialaisissa saavutettu pronssimitali löytyy palkintokaapista paraatipaikalta.

Nikke palasi pitkän ulkomaankierroksensa päätteeksi kotikaupunkiinsa Raumalle kaudeksi 2014-2015 ja edustaa Lukkoa vielä ainakin kevääseen 2018 saakka. Kapteeni Niskala ei ole pelannut Suomessa missään muussa seurassa kuin Lukossa, eikä hänellä ole ollut mitään syytä lähteä tuota faktaa muuttamaan. Tiina-vaimon sekä tyttärien Iidan ja Elsan kanssa arki sujuu leppoisasti, ja nyt on tullut sopiva aika antaa tukea myös nuorille raumalaiskiekkoilijoille.