OULUN KÄRPPÄYHTEISÖN JA LIIGA ALUMNIN YHTEINEN HYVÄNTEKEVÄISYYSTAPAHTUMA OULUSSA PE 11.8.2017

 Taustaa

Oulun Kärppäyhteisö (Kärpät Oy, Kärpät Säätiö, Kärpät 46 juniorit,  Iki Kärpät seniorit ja Kärppä Alumni)  järjestää yhteistyössä Liiga Alumnin kanssa hyväntekeväisyystapahtuman jossa  Kärppä Alumnin joukkue kohtaa Liiga Alumnin joukkueen .

Tapahtuma sisältää 2×20 min mittaisen jääkiekko-ottelun ja sen jälkeisen NHL-tyyppisen taitokilpailun (Skills Competition) joukkueiden pelaajille.

Molemmissa joukkueissa on 1-2 nykyisiä NHL-pelaajia sisältävää kentällistä ja 2-3 eri ikäkausia käsittävää tunnettua alumnikentällistä. Eri ikäryhmät pelaavat toisiaan vastaan.

Tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan hvväntekeväisyyteen.

Pääosalla varoista perustetaan Alumnin Tukisäätiöön erillinen Oulu-rahasto. Rahaston varoja voidaan käyttää vähävaraisten lasten ja nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Jääkiekkoharrastuksen tukemisella pyritään myös ehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä.

Osa tuotosta siirretään  Alumnin Tukisäätiöön, josta  voidaan myöntää varoja entisten pelaajien peliuran jälkeisiin erilaisiin kriisitilnteisiin, kuten vakavan päihderiippuvuussairauden hoitamiseen. Alumni ja Avominne päihdeklinikat  ovat neuvotelleet toimivasta hoitojärjestelmästä koskien peliuran jälkeisiä päihderiippuvuusongelmia ja niiden hoitoa.

Vastaavanlainen rahasto on Alumnin Tukisäätiössä perustettuna jo neljälle liigapaikkakunnalle. Lisäksi Alumnin Tukisäätiössä on jo kolme muuta rahastoa nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Kaikissa säätiöissä on oma hallitus joka muodostuu pääsääntöisesti nykyisistä ja entisistä paikallisista ammattijääkiekkoilijoista ja annettava tuki kohdistuu aina kunkin rahaston paikkakunnan nuorten ja  jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Ennen ottelua on yrityksille ja heidän henkilöstölleen tarkoitettu seminaari  ja ottelun jälkeen pidetään loppubanketti, jossa haastatellaan ottelun pelaajia sekä huutokaupataan mm. pelissä olleita paitoja ja mailoja. Seminaariin, itse ottelutapahtumaan ja sen jälkeiseen loppubankettiin myydään kaikkiin lippuja tai lippupaketteja.

Tapahtumaa pyritään kehittämään ja tekemään siitä vuosittainen tapahtuma ennen Liigakautta. Ajankohta osuu jatkossakin kahdelle ensimmäiselle viikolle, ennen kuin NHL-pelaajat ovat lähteneet takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Matti Porvari