Ilta-Sanomat 11.5.2017

Nähdäänkö Patrik Laine ja Teemu Selänne samassa joukkueessa? Otteluun tulossa iso liuta huippunimiä.

Patrik Laine ja Teemu Selänne saattavat pelata samassa joukkueessa elokuussa.

e3ee52940f164e7187132b0385e7b0fd

(KUVA: Vincent Ethier / Icon Sportswire / AOP, John Cordes / Icon Sportswire / AOP)

JÄÄKIEKKO

Patrik Laine ja Teemu Selänne saatetaan nähdä ensi kertaa pelaamassa samassa joukkueessa elokuussa.

Oulun Raksilassa järjestetään elokuussa hyväntekeväisyystapahtuma, jolla kerätään varoja vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukemiseen sekä päihdeongelmista kärsiville ex-pelaajille.

Pääosalla varoista SM-liigan Alumni perustaa tukisäätiöönsä erillisen Oulu-rahaston, jonka varoista on tarkoitus tukea vähävaraisia lapsia ja nuoria. Vastaavanlainen rahasto löytyy jo neljältä SM-liigapaikkakunnalta.

Tapahtuma on myös eräänlainen lähtölaukaus SM-liigan Alumnin ja Avominnen yhteistyössä aloittamalle hoitoonohjausjärjestelmälle, josta Ilta-Sanomat keskiviikkona uutisoi. Merkittävällä uudistuksella pyritään auttamaan päihdeongelmista kärsiviä jääkiekkoilijoita. Huomattava summa hyväntekeväisyystapahtuman tuotosta menee kriisirahaston perustamiseen.

Ilta-Sanomat on kirjoittanut jääkiekkoilijoiden päihdeongelmista, jotka ovat yleisempiä kuin uskotaan.

Itse hyväntekeväisyysottelussa kohtaavat Liiga Alumnin ja Kärppä Alumnin joukkueet. Osallistuvien pelaajien nimilista on komeaa luettavaa – suorastaan poikkeuksellinen tämänkaltaisissa tapahtumissa nykypäivänä.

Liiga Alumnin ykköstähtenä viilettää Winnipeg Jetsin NHL-tykki Patrik Laine, joka saa taustatukea muun muassa takavuosien ykkösnimiltä Jari KurriltaTeppo NummiseltaJyrki Lumpeelta ja Veli-Pekka Ketolalta. Alumni yrittää parhaillaan saada tapahtumaan mukaan myös esimerkiksi itsensä Teemu Selänteen. Mikäli suunnitelma onnistuu, Selänne ja hänen kruunuperijäkseen sanottu Laine nähdään ensimmäistä kertaa samassa joukkueessa. Nykypelaajista ottelukysely on lähtenyt muun muassa Aleksander Barkoville ja Sami Vataselle.

2a6d73e71b784a858e51b010611709a3

Leijonien MM-joukkueessa nyt pelaava Sebastian Aho on mukana elokuun ottelussa. (KUVA: Antti Hämäläinen)

Nimekäs on myös Kärppä Alumnin kokoonpano. Joukkueen aktiivitähtenä luistelee Carolinan runkopelaaja Sebastian Aho. Suunnitelmissa ovat myös esimerkiksi Mikael GranlundJesse Puljujärvi ja Pekka Rinne. Vanhoista tähdistä jäälle astelee esimerkiksi Pekka Arbelius, kenties Reijo Ruotsalainenkin.

– Ottelussa nähdään myös NHL:n All Stars -tapahtumista tuttuja taitokisoja. Tästä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, koska näin pystymme keräämään konkreettisesti varoja erilaisista vaikeuksista kärsiville jääkiekkoyhteisön jäsenille, SM-liigan Alumnin puheenjohtaja Matti Porvari perustelee.

– Joukkueiden lopulliset kokoonpanot selviävät kevään aikana kun kaikkiin ehdokkaisiin on pystytty olemaan yhteydessä. Nythän osa pelaa MM-kisoissa ja osa vielä NHL:n pudotuspeleissä, joten emme halua häiritä heitä, Porvari kertoo.

Marko Lempinen