ALUMNIN TUKISÄÄTIÖN CHICAGON-MATKA

Alumnin Tukisäätiö teki 9.3.-13.3. 2017 matkan Chicagoon. Matkan tarkoituksena oli tutustua Chicago Blackhawksin Alumniin ja heidän toimintaansa. Matkan ehdotus tuli säätiön puheenjohtajalta Juha Rantasilalta, joka pyysi allekirjoittanutta keskustelemaan CBAA:n (Chicago Blackhawks Alumni Association) kanssa mahdollisuudesta tavata heidät Chicagossa.

SM-liiga Alumni järjesti v. 2009 NHL:n kauden Helsingin avauksen yhteydessä ohjelman CBAA:n vierailulle.  Silloin järjestin tapahtuman lehdistötilaisuuden Nordean tiloissa Helsingissä ja myös Espoossa pelatun SM-liiga Alumnin ja CBAA:n välisen ottelutapahtuman. Tällöin opin tuntemaan hyvin CBAAn presidentin Cliff Korollin ja varapresidentin Grant Mulveyn.

CBAA oli heti valmis järjestämään matkallemme ohjelmaa.  Heillä on oma aitio käytössä Blackhawksin areenalla United Centerissä. Näimme vierailun aikana 9.3 Chicagon ja Anaheim Ducksin ottelun, jossa vierailija oli parempi luvuin 1-0 – ja 12.3 Chicagon ja Minnesota Wildin välisen ottelun.  Tässä ottelussa Chicago otti kotivoiton luvuin 4-2. Suomalaispelaajile ei tehopisteitä kummallakaan kertaa merkitty.

Otteluiden aikana kävimme paljon kahdenkeskeisiä ja yleisiä keskusteluita alumnitoiminnasta sekä Liiga Alumnin että CBAA:n näkökulmista. Näiden lisäksi meillä oli yksi lounaspalaveri, jossa molemmat osapuolet kertoivat toiminnastaan. Nämä tapaamiset olivat hyvin hedelmällisiä  ja molemmat osapuolet saivat paljon ajatuksia oman toimintansa  kehittämiseksi.

Myös koripallo kuului matkaohjelmaan; yhtenä päivänä kävimme katsomassa NBA-ottelun, jossa Chicago Bulls isännöi Houston Rockets-joukkuetta. Vieraat olivat tällä kertaa parinkymmenen pisteen verran parempia.

Vierailun vapaapäivänä juhlimme Irlannin kansallispäivää (St Patrick’s Day). Juhlatapahtumat alkavat Chicagossa aikaisemmin kuin muualla USA:ssa. Juhlinnan erikoisuuksiin kuuluu mm. Chicago-joen värjääminen elintarvikevärillä vihreäksi…

Todettakoon vielä , että jokainen matkalle osallistunut maksoi kaikki matkaan liittyvät kustannukset itse.  Säätiö ei osallistunut kuluihin millään tavalla.

– Matti Porvari

chicago-minnesota

Ottelu Minnesotaa vastaan on alkamassa…

 

chicagon-ryhma%cc%88kuva

Vasemmalta: Mika Heikkilä, Petri Lampinen, Sami Ruusunen, Olli Kaski, Kimmo Peltonen, Juha Rantasila, Reijo Areva, Matti Porvari, Kai Nurminen, Grant Mulvey, Reggie Kerr, Cliff Koroll, Mike Mullins

st-patrick-jpg

St. Patrick’s Day in Chicago