tami seminaari 1

Mika Eskola ja Juhani Tamminen


Tamin 50 vuotta jääkiekon ammattilaisena

Turun Gatorade Centerissä juhlittiin marraskuun 12. päivänä Juhani Tammisen pitkää uraa jääkiekon huippuammattilaisena – reilut 50 vuotta aiemmin ”Tami” veti TPS:n jääkiekon edustusjoukkueen paidan päälleen ensimmäisen kerran. Vastustajana marraskuussa 1966 oli SaiPa, joka silloin oli niukasti parempi.

TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola avasi 200-päisen vierasjoukon edessä ”TPS Tributes Tami”-juhlaseminaarin, jonka lavalla nähtiin lämminhenkisen iltapäivän aikana edustava joukko ”legendoja lavalla”; mm. Kalervo Kummola, Juha Rantasila, Juuso Wahlsten, Pentti Lindegren, Hexi Riihiranta ja Vellu Ketola.

Jääkiekkopiirien ulkopuolelta ääneen pääsivät mm. Anssi Rauramo, Ilkka Kanerva, Risto Nieminen – ja imitaattori Jarkko Tammisen välityksellä mm. Tarja Halonen, Kimi Räikkönen ja tietenkin juhlan kohde itse. Myös Tamin puoliso Mari Tamminen oli mukana kertomassa jääkiekkoperheen elämästä, jota on eletty monessa maanosassa.

Muistettava iltapäivä huipentui TPS:n ja Kärppien väliseen liigaotteluun, jonka avauskiekon Tami pudotti – ja jonka kotijoukkue voitti numeroin 4-0.

Seminaarin tuotto tullaan käyttämään kokonaisuudessaan Alumnisäätiön lipun alla toimivan Turku-rahaston pääoman kartuttamiseen ja aikanaan auttamaan Turun seudun vähävaraisia jääkiekon harrastajia. Samoin Tamin uuden kirjan tuotosta osa menee ko. rahaston tukemiseen.

Alumnisäätiö onnittelee Don Tamia – 50 vuotta hockey pro-elämää on kansainvälisestikin kivikova saavutus.

 

 

tami seminaari 2

Kuvassa mm. Rantasila, Kuismanen, Kummola, Riihiranta, Ketola ja Lindegren

 

tami seminaari 3

Johtajuuden asiantuntijat

 

tami seminaari 4

Juontajana Mertsi