Turun seudulla on perustettu uusi Alumnisäätiön lipun alla toimiva varainhankintatyökalu, Turku-rahasto.

Rahaston isä ja keskeinen hahmo on mies, joka ei esittelyjä kaipaa; jääkiekkoleijona # 79 Juhani ”Tami” Tamminen, joka toimii myös rahaston hallituksen puheenjohtajajana. Hallituksesta löytyy myös muita tuttuja kiekkomiehiä; mm. Veli-Pekka Ketola, Juha Rantasila, ja Kai Nurminen.

Turku-rahaston toiminta-ajatus on tukea nimenomaan Turun alueelta kotoisin olevia, lahjakkaita nuoria jääkiekkoilijoita, joiden harrastus on vaaravyöhykkeessä varojen puutteen takia tässä yhä kallimmaksi käyvässä lajissa.

Turku-rahasto toimii Alumnisäätiön alaisuudessa ns. omakatteisena rahastona ja sen hallitus hallinnoi sen varojen käyttöä. Rahaston alkupääoma muodostuu Tammisen uusimman kirjan Tami – 50 vuotta jääkiekon ammattilaisena” myyntituotoista ja 12.11.2016. Turussa järjestettävän seminaarin tuotoista.

Seminaari pidetään TPS-Kärpät liigaottelun yhteydessä ja sen aihe sivuaa Tamin kirjan aihetta; miten suomalainen jääkiekko on viimeisten 50 vuoden aikana kehittynyt, missä se nyt on ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Seminaarissa toimivat puhujina mm. Veli-Pekka Ketola, Kalervo Kummola, Risto Nieminen, Juha Rantasila ja Juhani Tamminen. Seminaarin päätteeksi järjestetään ns. round table-keskustelutilaisuus, jossa on mahdollisuus tavata myös muita jääkiekkovaikuttajia keskustelemassa suomalaisesta jääkiekosta ja sen ajankohtaisista kysymyksistä.

Lisätietoja seminaarista, Turku-rahaston toiminnasta ja avustusanomukset: juhani.tamminen@eurotam.com

 


tami

Juhani ”Tami” Tamminen

– jääkiekkoammattilainen 50 vuoden ajalta

– pelaaja ja valmentaja useissa maissa, luennoitsija, kommentaattori, kirjailija, asiantuntija

– 227 A-maaottelua

– jääkiekkoleijona # 79